Heb jij toch enorm veel geluk dat er achter het linkje: klikmaaropmijnlinkje.nl niks malafide zit. Voor je het weet haal je virussen binnen; is het bedrijfsnetwerk geinfecteerd met een botnet en zijn al je bestanden weg.

Via deze manier willen we je waarschuwen voor de gevaren op het internet. to good to be true? Vaak is dat ook zo. Niets is wat het lijkt.

Voorbeelden? Voorbeelden genoeg. Waar kun jij op letten om veiliger te kunnen browsen?

SSL Certificaten

Kijk, vroeger was dit de controlesleutel om te kijken of je de website kunt vertrouwen of niet. tegenwoordig hebben de meeste malafide sites ook netjes een SSL certificaat. Dit certificaat is trouwens te checken door even linksbovenin te kijken. Zie je een slotje? Check! de verbinding tussen jou en de server is veilig(er).

Welke link bezoek je?

Kijk voordat je je gegevens invult bij een website welke link er in je URL balk staat. ben je bezig met het bestellen van een product op bol.com maar zie je een andere link boven in staan? check dit dan even extra. Niet alles is wat het lijkt.

Delen van bestanden

Tegenwoordig delen we veel online. Via de mail, sharepoint, ga zo maar door. Dit is voor malafide praktijken DE manier om achter jouw gegevens te komen. Soms lijken die mailtjes echt, niets is minder waar. wat jij ziet en wat er op de achtergrond gebeurt zijn twee hele andere dingen. Let op met bijlages! Wil jij een bijlage downloaden en word er gevraagd om in te loggen met je werkaccount? Check dan nogmaals die URL! Sharepoint/OneDrive vragen (bijna) nooit om je gegevens in te vullen voor het downloaden van een bestand.

Onze experts helpen je graag! neem contact met ons op via [email protected] of telefonisch via: +31 (0)10 318 00 90